1sta Advent

2010-11-28 | 19:30:12
Idag har det varit strålande väder. Jag träffade Linnea i Camden där jag åt munch sen åkte vi och mötte Helle i Hyde Park där det är en stor julmarknad/karneval med karuseller, godis m.m. Vi drack glögg och myste trots iskylan. Nu ligger jag hemma i sängen och lyssnar på mysig svensk musik och har det bra i värmen. Snart så kommer Allan hem och vi ska då storhandla. Kanske blir det till att införskaffa julpynt på en turklivs (ursäkta uttrycket) som vi har runt hörnet också.

Har världens bästa syster!

2010-11-25 | 00:48:06
Idag så hade jag fått ett brev från Ebba med fina bilder och en magnet i! Gulligt brev också, delvis på spanska med futurum och allt( som jag stolta systern har lärt henne) Jag har satt upp allt bredvid sängen så jag kan se :)
Idag lagade jag värsta goda fläskkottletterna med klyftpotatis och tsatziki. Sen kom Allan hem från att ha jobbat på ett konditori, hon hade med sig fyra kassar med pajer, cheescakes, sausages rolls, muffins, bröd, scones m.m. Det var ju inte helt fel. Vi har nu frysen full med mysiga saker.<3

Besök från STHLM

2010-11-21 | 23:44:59
I helgen så har Madde, Allans kompis från Stockholm varit här och hälsat på hos oss. Det har inneburit att trots sjukdom så har det varit full rulle hela helgen. Riktigt kul var det i alla fall! I torsdags så var vi på en pub på Brick Lane och drack öl, fredags öl vid London Bridge, jag jobbade på lördagen och sen så på kvällen så blev det pubrunda i Camden. I Camden träffade vi på Anders och gänget vilket var trevligt och länge sen.
.
Sen idag, söndag så har vi chillat runt i halva London. Först så gick vi på marknaden på Brick Lane där vi käkade mat från hela världen. Sen åkte vi till Covent Garden och gick på marknad där, vi promenerade ner till Embankment, gick över bron och gick på en julmarknad längst Themesen, åkte karusell. Efter det så tog vi bussen till China town, satt på en pub ett tag och sedan åt vi kinesisk mat som var supergod. Nu är jag halvt sovandes och inte överlycklig över att min helg bara var en dag den här veckan men man kan ju inte direkt klaga efter en mysig dag som denna:)

Jazz continues..

2010-11-18 | 21:07:22
I tisdags så var jag och Allan på Ikea!! Woho! Vi käkade köttbullar och köpte tvättställ m.m. Sen så gick vi in i matavdelningen och köpte svensk ost, julmust, hjortronscider och lingonsylt. Igår så träffade jag Alice och Josefin i Dalston för att njuta av Jazzfestivalen med ett gig på Vortex(en jazzklubb). Det SÖG, jag kände att jag inte längre gillar jazz efter halva spelningen, det var en pianist och en saxofonist som var totalt flippade med sina ljud de gjorde, men det var trevligt att träffa the ladies i alla fall.

Mooooon day

2010-11-15 | 21:26:56
Idag så gjorde jag en supergod kall tonfiskröra, fixade ett care pack till Anna som e sjuk borta i Sverige(och nämnde något om att hon skulle skicka OSTBÅGAR i utbyte!) Jag och Allan städade bakom sängen. De som bott här innan har lämnat både kläder och glidmedel till oss. Fantastiskt snällt!
Imorgon så ska jag och Allan nog till Ikea och köpa lite husprylar så som förvaring. På torsdag så kommer nämligen hennes kompis och ska bo hos oss så vi måste få bort alla prylar som ligger överallt(bara mina prylar, sjukt vad man har samlat på sig)
För övrigt så lyssnar jag på bonobo nu och taggar inför att de ska SPELA HÄR! WOHO!

Jazz café

2010-11-14 | 17:11:36
Igår så gick Allan och jag till biblioteket som ligger EXAKT brevid vårt hus, dörren bredvid liksom. Där skaffade vi lånekort och kollade runt lite. Sen åkte vi till Portobello Market och lallade omkring lite där. Sen så på kvällen drog vi till Jazz café där det var 80-talskväll. Jag hade kul även om människornas medelålder var drygt trettio. På morgonen var jag snäll room mate och gick och handlade och lagade hamburgare till brunch. Idag har jag även rengjort toaletten och handfatet. Något som tydligen inte har gjorts tidigare. Fräscht.

London Jazz Festival

2010-11-14 | 17:08:22
I fredags så drog jag och Allan och mötte Jolice som var ute med Josefins klasskompisar på ett ställe vid Old street. Det är jazz festival i London nu så jazzspelningar överallt. Bandet som spelade var ganska bra men jag kan inte säga att jag diggade det otroligt mycket. Jag föredrar band med sångare när det kommer till Jazz. Efteråt så drog Allan och jag och käkade pizza innan vi började gå mot Bethnal green. Det är sjukt att kunna gå hem på kort tid efter en utekväll. Vi tittade i alla fall förbi på en pub/klubb som ligger nära vår lägenhet. Riktigt najs var den, lite gayklubb-varning men i alla fall.

Veckan

2010-11-12 | 20:22:05
På senaste så ha jag varit för trött och busy för att blogga. I onsdags så var Allan, Linnea, en mysterybrud(=kommer inte ihåg namnet)och jag på arts club. Igår så kunde plötsligt hela Sverige ha skypesamtal. Jag har inte packat upp än eller men i helgen så ska jag sova ut och sen ta tag i saker. Jag har i alla fall köpt lakan nu så det är mys.
Nu kommer lite bilder på rummet i alla fall.

Bethnal Green

2010-11-10 | 01:29:01
Woho nu har jag flyttat. Känns så sjukt för allt bara flyter på perfekt. Vi lyckades släpa med alla mina grejer jag samlat på mig under mina sju månader här trots Londons icke handikappsanpassade tunnelbana.
Vi har ett stort rum med dubbelsäng, soffa med bord, öppen spis typ.. spegel. Kristallkrona om än trasig och högt i tak. Trappen i huset ser ut som skit och house mates-en städar typ inte så bra men tjejen från agencyn ska komma hit imorn och sätta upp ett städschema.
Vi bor med en 25-årig brittisk student som enligt Allan luktar ved, han var lite blyg med trevlig. I det andra rummet så bor ett par från Taiwan som också är studenter och lite fashion. Alla är supertrevliga so far och verkar vara rätt privata men avslappnade. Imorgon så ska jag köpa täcke och lakan och handla basmat.
Efter vi kommit hem så gick jag och Allan och käkade pizza och drack öl på en pizzeria, JA ÄNTLIGEN EN PIZZERIA MED GOD PIZZA!!!! Och bara typ 100 meter från vårt hus dessutom. Vi har även en massa mataffärer och annat smått och gott i närheten t.ex. ett bibliotek praktiskt taget vägg i vägg och en kyrka på andra siden vägen. De som bodde här innan har lämnat en massa bra filmer som t.ex. Eternal sunshine of a spotless mind och en massa bra böcker också.  Det tar för övrigt 15 min att gå till Brick Lane (zon 1).
EASY LIFE!

Friday

2010-11-06 | 13:35:31
Igår efter att ha klippt luggen med min nagelsax (blev riktigt bra måste jag säga) så gick jag och Allan på en pubrunda/bagelrunda i våra soon to be nya neighbourhoods. Jag blev riktigt trött riktigt snart och med tanke på min två timmars hemfärd som väntade så drog jag mig redan runt klockan två. Var hemma vid fyra, myyys. Somnade med kläder och smink i sängen på två sekunder.

 


Nouvelle Vague

2010-11-06 | 13:29:16
På torsdag kväll efter en mycket lång dag så åkte jag till Royal Albert Hall för att se Nouvelle Vague med Alice. Efter första fyra numren så lyckades vi missförstå det som att det var slut så det blev lite förvirring men en halvtimme senare satte det igång på riktigt med massa olika sångare/sångerskor på scen. Det var en riktigt bra spelning måste jag säga. De spelade nästan alla mina favoritlåtar förutom "Friday night Saturday morning" och "This is not a love song". Alla på scenen var totalt übervackra och extremt talangfulla. Man kunde bara trivas.

New Cross

2010-11-06 | 13:17:56
I torsdags så var jag och Allan på en visning i New Cross på morgonen innan jag jobbade. Gick upp klockan 6, fy. Området var ruffigt, huset var inrett som en spökfilm. Heltäckningsmatta med ett genomskinligt plastskydd över, turkosa väggar. På övervåningen luktade det instängt tonårsrum. Nej inte någon hit direkt men det var mysigt att se London Bridge och käka frulle med Allan i alla fall. Vi lyckades hitta ett supermysigt litet fik med mycket gott kaffe.

Mhmm

2010-11-05 | 20:19:14
Nu ser det ut som att allting har löst sig men av vidskeplighet så vågar jag inte säga något för än jag sitter i rummet med nyckeln i handen. Så vi hörs om detta på tisdag kära bloggläsare! <3

Visning

2010-11-03 | 21:36:16
Var på visning igår, det var en hel lägenhet som hyrdes ut rum för rum. Det var en total soptipp men jag var ändå på. När vi flyttade till Råcksta så var lägenheten superofräsch men jag och mamma (mest mamma) gjorde det till ett hem i alla fall. Sen var ju standarden lägre på lägenheten givetvis men det får man räkna med. Allan skulle gå med sin syrra och kolla idag igen för hon var osäker på om hon ville bo där eller ej men de gjorde aldrig det. Jag smsade agenturkillen nyss för att få reda på uppsägningstiden(Om den var under en månad så var Allan på) men då fick jag veta att alla rumen var uthyrda. FAaaaaaaaaaan!
Så var det med den visnningen.
Efter visningen så åkte jag och Allan till Simone(Allans syrras kompis) där Allan ska bo första dagarna och lämpade av väskorna sen mötte vi hennes syrra och två killkompisar till henne och drog på en pub. Sen runt elva tänkte jag dra mig hem men då fick jag veta att tunnelbanestrejken redan hade börjat så det skulle ta mig hundra år att komma hem. Snällt nog så fick jag sova hos Madde(Allans syrra) så efter ännu en pub så hamnade jag i en säng innehållande en askkopp som jag råkade lägga mig i/på dessutom ställde jag min väska i öl under kvällen så min tröja som låg där i luktar nu öl. Inte så fräsch morgonen efter om man säger så. Dessutom så luktar mina fötter otroligt spännande, typ salt och vinäger-chips. Fast man vet att det inte är chips.. Ikväll så ska jag ta ett långt bad.

Faaan

2010-11-01 | 22:08:18
Gaaaaaaaaah! Den absolut perfekta rummet någonsin har kommit upp på gumtree. Två sängar, 1 min från Brick Lane, helt ok nära till jobbet, nära till Jolice, nära till allt. Fint dessutom ser det ut på bilderna. MEN visningen är klockan tre imorgon!!!!!!! Jag jobbar!!!!!! Det är en klockan 6 också vilket jag inte hinner till men kanske Allan gör, dock så finns det inte en chans att den kommer att finnas kvar då!
Jag vet så inte vad jag ska göra, fejka att jag är sjuk?