Flingor med mjölk

2010-07-28 | 20:28:29
Jag är så trött så trött! Idag jobbade jag med en ny tjej från Irland. Hon är jättebrun. Brunutansol. Det ser så jävla snyggt ut. Nu börjar jag fundera på att använda min brunutansol-lotion. Dock är det väldigt "vackert" att vara blek men det skulle ändå vara kul att se hur jag ser ut som brun... Inte för att jag har någon spegel.

Nummer två är att jag är så så så sugen på att shoppa, jag har ju alltid haft en snål garderob men nu när jag sitter och kollar på lite modebloggar och ser allt jag skulle ha kunnat ha på mig så blir det väldigt påtagligt! Shopping ingår ju inte direkt i min budget för de här två månaderna. Det gör däremot flingor med mjölk som jag ska äta nu, yay middag!

London igen

2010-07-26 | 22:31:23
Idag var första dagen tillbaka från semestern. Det är lugnt nu under "semestermånaderna", dessutom så är min chef på semester i två veckor vilket inte direkt skadar när det gäller den avslappnade stämningen. Det är skönt att vara tillbaks hit förutom att det är tomt efter att de flesta åkt här ifrån. Det känns deppigt när ingen hör av sig på en hel dag och än så länge har jag varit för trött för att ta tag i det sociala. Trevligt nog så kommer Monika på fredag så jag slipper anstränga mig på ett tag.

Nästa månad så kommer min lön bara räcka till hyran och busskortet (pga. de två lediga veckorna). Därför måste jag få den här lönen att räcka till två månader. I dag har jag därför "storhandlat" mat inför mina fattighetsmånader. Gröt fortsätter vara frukost och flingor med mjölk introduceras som middag, jag kommer ändå hem så sent att det inte är någon idé att laga mat varje gång. Idag åt jag dock korv med bönsallad vilket gick på blott 2,05 pund.

Annat värt att nämna är att vi anställda fick massa dyra produkter för över tusen kronor var idag av en representant för ett företag. Vi valde att ta bort ett av de märkena som hon representerar pga. att det var dåligt skött av henne så nu har hon börjat ûberfjäska för att vi ska ändra oss, inte mig emot!


Fredag

2010-07-24 | 15:32:23
Igår så var jag och Issa hemma hos Anna och Jules. Jag snyltade lite matrester i min fattighet och sen blev det musik, dans, vin, sänghopp och kattlek. Supermysigt!
Efter så gick vi till Berns där Anna betalade mitt inträde, dock känner jag att jag nog skulle ha dragit och träffat Allan, Grethe och co som planerat i stället men det var helt ok i alla fall.

















Sweden

2010-07-22 | 21:35:32

På onsdagen träffade jag Fanny och Emma och tog en öl. Efter det åkte jag och Fanny hem till henne, åt nudlar och drack vin, übertrevligt. Runt elva så begav vi oss ut på lite av en krogrunda. Jag blev svintrött och ville bara gå och lägga mig men vi höll igång till ca. 2 då vi tog en taxi hem. På morgonen därpå gick vi och badade med hennes arbetskollega i Alvik. Superskönt för det var så himla varmt!

Efter det så åkte jag in till Slussen där jag tog en kaffe med Anastasia. Nu känner jag verkligen att jag är redo att åka hem till London igen. Jag är så trött på sunkiga Stockholm. Allt är lika halvdant som vanligt och jag börjar få svårt att se varför jag någonsin vill komma tillbaka. Jag gillar ju alla här såklart men nej jag vet inte, jag trivs bara inte.











TP

2010-07-22 | 20:35:53
I tisdags så cycklade jag till Anna i Bromma och spelade TP med Anna, Felix och Michi. Senare så träffades Michi, Anna och jag i rålis och spelade kort.




STHLM

2010-07-20 | 10:17:21

Hemma, hemma, hemma...  Det känns så jävla konstigt att vara hemma, att vandra runt i sin gamla lägenhet sova i sin egna säng. Allt är så bekvämt här. Det är som att komma till sitt egna lilla hotell. Jag känner redan hur passiviteten kryper sig på igen. Jag skulle kunna ligga här hemma och kolla på TV hela dagen. Eller kanske Xbox..
Det enda som saknas är katten.

Men men, igår så åkte jag direkt hem till Anna och Jules nya lägenhet som var superfräcsh! Väldigt modernt och renoverat och om än få, väldigt fina möbler och prylar. Högt i tak stora fönster och rymlig balkong. Anna lagade en fantastisk måltid, hennes specialitet, pasta med kyckling/spenat/chevre/champinjon-sås. Jules, Anna, Michaela och jag satt på balkongen hela kvällen och drack öl. När Michaelas pojkvän kom och hämtade henne så fick jag skjuts hem, perfekt. Då gick jag lös på pianot och spelade lite Beethoven. Stackars grannarna.

Idag så ska samma gäng åka hem till Annas barndomshem(?) i bromma och bada i poolen som på den gamla goda tiden!



Arne 80 år

2010-07-18 | 16:30:29

På lördagen skulle farfars 80-årsdag firas med middag på restaurang. Han trodde att bara den närmaste familjen skulle komma så han blev ganska paff när 50 personer välkomnade honom med "Ja må han leva". Ännu mer paff blev han när fem av hans gamla studenter dök upp mitt i middagen sjungandes ett musikalstycke fantastiskt bra (han har jobbat som teaterlärare senaste åren, innan pensionen) Hela kvällen bestod av tal på tal, framträdande på framträdande från unga och gamla. Det är otroligt hur många människor farfar har inspirerat och betytt så mycket för under åren. Ingen överaskning dock, då han har alltid varit min idol med sina kloka ord, skarpa vitsar och outtröttliga intresse för världen, sammhället och konsten.

Maten var väldigt god och kvällen kan sammanfattas som fantastiskt trevlig!











Rävlinge one last time

2010-07-18 | 15:57:05
Härom dagen åkte vi till Rävlinge en sista gång. Där badade vi som galningar och åt en fantastiskt taco-måltid.





Regnstorm

2010-07-16 | 11:21:13

Nu sitter jag här i Jönköping och äter chiwapchichi, hummus och tsatziki till frukost. Igår gick jag Ebba och Tea till stan och satt vid vattnet ett tag. Efter ett tag kom oroväckande moln så vi började gå hem igen men vi hann inte långt innan åskvädret var över oss och dränkte oss med regn. Vi tog skydd under ett tak och tog lite bilder tills det lugnade sig. 

Tillslut kom vi hem och lagade ugnspannkaka















 

Rävlinge och åska

2010-07-13 | 23:00:00

Idag har det varit värsta åskovädret ute på landet. Blixten slogner i elstolpen utanför huset ca 4 ggr så att stora gnistror flög. Tea trodde att hon skulle dö och grät. Pappa var näst mest rädd och jag och Ebba skrattade mest även om det var obehagligt. Det såg dessutom ut som att någon hällde en flod över vårt hus.

Efter det lagt sig så mäsrkte vi snabbt att elen hade gått och trots att killarna från EON(de kom typ 20 min efter stormen lugnat sig, fantasiskt) sa att det troligtvis skulle gå att fixa samma dag så var elen fortfarande borta på kvällen och eftersom att all mat låg i frysen så var det bara att packa med sig allt och åka hem så att det inte förstördes

Hej då Rävlinge för ett tag!


Rävlinge

2010-07-12 | 09:02:00

Nu har jag varit en dag i Jönköping. Min resenatt gick ytterst smidigt förutom att jag lyckades tappa bort mitt boardingskort på flygplatsen. Dock så fanns det dator och skrivare så jag fixade ett nytt. Min kära far hämtade mig på flygplatsen och vi åkte direkt ut till Rävlinge(landstället). Här är det sommar. Jag hade inte riktigt fattat att det var sommar förän jag kom hit. Det känns inte riktigt av i London.

Jag har redan badat två ggr och det är faktiskt inte så farligt kallt! Vi spelar kort, badar, solar, äter, prommenerar och klappar katten. Myyyyyyyyys!

Pappa vägrar vara med på bilder och jag ser ut som en blek spagetti på varje så därför blir det mest på Ebba(Tea är ej här)


















Take off

2010-07-09 | 21:17:09
I natt åker jag! Sverige here I come! Jag är lite nervös för att missa bussen eller flyget. Eller att jag inte hittar rätt.. En lång natt blir det i alla fall. Jag åker hemifrån vid tvåtiden i natt och anländer vid nio i Skavsta där min kära far plockar upp mig.

Idag köpte jag tillsist riktiga hörlurar till min ipod. DE ÄR SÅ HIMLA BRA!! Mina förra vad från 1 poundshop där man fick två för en pund. De håller i ca 3 veckor innan de börjarglappa och ljudet är så gräsligt att det gör ont i öronen. De nya däremot, är fantastiska, jag hade nästan glömt hur bra musik kan vara. Bas long time no see!

Annat värt nämna är att det är 34 grader här nu, kl 8 på kvällen! Man blir totalt passiv och hjärnan stängs av.

After after work

2010-07-09 | 09:40:46
Igår skulle jag på afterwork med jobbet men de hade bytt dag tills när jag är i Sverige för att det var så många som inte kunde. Min chef fick dåligt samvete så vi gick på after work... Weird? Inte i detta land. Det var väldigt trevligt men jag hann aldrig äta något så nu är jag döööööööööööödshungrig. När jag kom hem ringde Sebastian och vi pratade i en timme så blev inget då heller. Jag ska tralla ner till Bagelmania(som jag har fått veta att det inte ens heter) och köpa en "stars and stripes" Med kalkon istället för bacon. På den är det creme cheese, guacamole, sallad, tomat, peppar och bacon/kalkon. MUMS!! 

Nu gick jag och hämtade Mohrli (huskatten) Han stod och jamade ashögt utanför vardagsrumsdörren för han tror att Anna och Jules är kvar. Supersorgligt. Svårt att skriva för han är väldigt kelsjuk och krävande i det. Han e på datorn nu ojojoj...

Tisdag

2010-07-07 | 22:28:28

På tisdagen så träffade jag Linnea innan hon skulle åka till Sverige. Vi satte oss i Hyde park och drack lite cider i solen. Mycket trevligt om än kort.


Eftersom att Linnea alltid är sen blev det lite towerblox








The 13th floor

2010-07-07 | 22:06:12