Boende

2010-09-30 | 20:53:09
Okej mitt dilemma löstes åt mig. Doris sa upp mig i stället. Hennes syster kommer hit om sex veckor och då ska jag vara flyttad. Lite störande är att min mamma pendlade på när jag skulle komma hem innan jag åkte hit och kom fram till november. OM SEX VECKOR SÅ ÄR DET NOVEMBER!! Det får ger mig en känsla av att allt kommer att gå åt skogen med boende.
Allan kommer hit också! Så om inte annat kanske jag kan dela rum med henne. Vi får se!

Helvetesjävlapissdag

2010-09-28 | 20:54:41
Den här dagen har varit kass! Jag var helt redo på att säga upp mitt rum IDAG och börja leta lägenhet med Josefin och Alice. Då får jag veta att vi nu är ytterligare en person. Helt okej, lite nervigt att börja kolla på större helt plötsligt och dessutom med någon som inte ens kommit hit än bara. Vem vet hon kanske inte får något jobb eller bara inte trivs. Hur som helst, det kändes dåligt men ändå överkomligt. Sen får jag höra att Alice sagt nej till det heltidsjobb som hon skulle börja på idag så hon är fortfarande arbetslös. MINDRE kul att kolla på lägenhet med folk varav EN har jobb!

Nu vet jag fan inte vad jag ska göra! Ska jag säga upp lägenheten för en totalt kattastrofisk oviss lägenhetssituation, börja kolla på rum i flat shares eller bara bo kvar? Jag är så trött på att komma hem till ett tomt rum. Inte kunna laga mat utan stress eftersom att jag helst ska vara ur köket efter åtta (kommer hem vid 20 över 7). Inte kunna bjuda hem folk.
Jag vill ha förändring NU och varje dag jag väntar med att säga upp mig är en dag längre ifrån den förändringen. Samtidigt så vill jag inte stå utan bostad plötsligt en dag eller hamna i ett rum med folk jag inte trivs med. Jag är så förvirrad just nu! Olidligt jobbig situation. Hjälpsamma kommentarer please!
.
.
Dessutom så har mina hörlurar börjat glappa riktigt rejält och exemet runt mitt öga börjar bli olidligt irriterat. Som försvarsmekanism för detta problem så väljer jag eskapism,vilket verkställs genom att jag lägger mig under min fluffiga filt och lyssnar på Of Montreal tills situationen har av sig självt löst sig. För övrigt så tänker jag se Of Montreal den 7de om jag så ska gå själv.
VARFÖR SKA DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT GÖRA STYCKESINDELNINGAR PÅ BLOGG.SE?????

Melankoli

2010-09-26 | 20:53:03
Idag var jag på Brick lane med Linnea, Alice och Josefin. Vi kollade på alla marknader och second hand skor/kläder. Jag köpte en jättefin t-shirt. Drack en mycket god kaffe. Sen så var dagen slut och Linnea drog sen skulle även Alice och Josefin åka hem till sig. Då blev jag deppig. Gick i kalla regnet åt fel håll, från värmen och gemenskapen. Samtidigt så var allt väldigt vackert och jag kom in i en übermelankolisk stämning. Jag lyssnade på min nya musikfascination Laura Marling.

Texten löd
"Don't cry child, you've got so much more to live for.
Don't cry child, you've got something I would die for.
And if it comes to the rain, just be glad you'll smile again.
'Cause so many don't.
And so many go unnamed."


Det fick mig att må bättre. Ungefär som när Alice klappar mitt hår när jag har bakisångest eller som när Tina(min hund) hoppar upp på mig och slickar mitt ansikte när jag skriker på min mamma eller som när jag lägger mitt huvud i Annas knä och vet att allt kommer att bli bra. Lite långt borta känns det men jag vill verkligen tro på att vi kommer att flytta ihop och ha det fint. Jag ska odla mina örter igen och laga mat i timmar och baka. Sen leva lyckligt i alla mina dagar.

Bra men kall dag

2010-09-25 | 21:03:19
Idag vaknade jag hos Alice och Josefin. Två minuter senare kommer en kostymklädd kille in med ett par för att kolla på huset som ska säljas. Totalt jävla bisarr situation. Vi ligger där tre sillar i en säng i ett isande kallt rum som ser lite lätt förfallet ut och så kommer det där helylleparet in. Eller de stack mest in huvudet genom dörren och såg obekväma ut.

Vi gick upp och åt havregrynsgröt och kollade på lägenheter. Hittade massa men vi är alla är motvilliga till att ringa. Jag ska ge min månads uppsägningstid imorn eller på måndag så då kommer det väl bli jag som ringer för jag har inget val längre.

När vi kände oss klara med tittandet så gick vi på prommenad i Victoria Park och åt bagels på ett billigt bageleri. Efter ett tag så skulle Alice iväg och jobba, jag åkte och mötte upp Linnea i Notting Hill och Josefin var typ grön och hade maginfluensa så hon åkte hem. Jag och Linnea gick Portobello Rd och jag åt en crèpe med jordgubbar och en fruktsallad. Vi kollade lite på marknaden. Jag börjar fundera på att köpa en päls. Men jag är ju emot päls.. Men det är kallt och en päls kostar bara 20-50 pund.. Hmm.. Vi får se om jag säljer min själ eller inte. Ikväll skulle vi gå ut alla men Alice blev plötsligt sjuk i sista sekunden igen, jag fryser för mycket för att komma upp ur täcket och Linnea är nöjd vilket som för hon är förälskad.

När jag kom hem så hade jag fått ett fint kuvert av Anna som innehöll treögonskuggspennor från Sephora som hon måste ha köpt i Paris nu i veckan. Ibland så har man en bra dag. Hon visste till och med exakt vilka pennor jag köpte för två år sedan som jag gillade så mycket och de tre skickade hon. <3<3

PS. Mitt ena ögonlock har fått exem och det andra ögonlocket har fått en blå fläck.. Som en miniblåtira. Kan bara vara att jag är döende.  

 

Proud

2010-09-25 | 20:37:54
Igår åkte jag till Camden direkt efter jobbet och träffade Alice som nu är tillbaka från valvakan i Sverige. Vi är fattiga så köpte två öl var på en off licence (börjar bli rutin) sen satte vi oss på en idylliskt vacker gångbro med utsikt över en liten å och en gammal träsluss. Sen kom en man och spydde över bron, inte lika mysigt men vi satt kvar. Någon trampade på Alice i mörkret men vi satt kvar. Sen kom en råtta springandes mot oss, vi gick. Vi ställde oss i det bästa lät vi kunde hitta och stog där tills vi var färdigdrukna.  

Det var helt perfekt om det inte hade dragit in än helvetisk nordanvind över London nu. Vi förfrös, tappade fingrarna och näsorna blev svarta. Tillslut så gick vi till Proud där vi träffade en Arvid, vän till Alice från Gbg samt Josefin. Vi såg ett band där som var riktigt bra. Sångaren hade en härligt djup hes röst och de var allmänt mysiga. Efteråt dansade vi till en halvlam DJ innan vi begav oss mot Alice och Josefin. Där satt vi ett tag med housematesen och lyssnade på rockabilly, åt tårta och klappade kattungarna till förbannelse.




En dag som började bra

2010-09-23 | 21:08:32
Imorse så snoozade jag i 45 minuter för att jag var trött från arts club och inte hade någon frukost hemma så visste att jag skulle köpa det på vägen. Jag gick praktiskt taget direkt från sängen till Pret och köpte en ägg/tomatmacka och en latte. Mackan förtärdes på tuben och kaffet drack jag på perongen väntandes på overgrounden(tåget). Det var så mysigt för det var varmt men småregnade lite vilket jag älskar. 

Idag så jobbade jag med en iransk vikarieapotekare som hade bott i Sverige i tio år som var jättetrevlig. Klockan två kom dock min chef in och tog över. Han var inte på bra humör utan riktigt stressad vilket gjorde att jag blev stressad och irriterad. Speciellt i slutet på dagen. Då ville jag bara springa därifrån.

Ikväll så var planen att gå och se Little Dragon live på KOKO något som jag var aspepp på men dumma Alice kunde inte vara kvinna nog att säga att hon inte pallade längre så det slutade med att när jag stog på perongen och skulle hoppa på tåget mot KOKO så kommer hon i SISTA sekunden fram med att hon "typ" är sjuk. Därför fick jag springa till en annan perong för att hinna med mitt tåg. Givetvis hamnade jag bakom en SNIGELpensionär så att jag höll på att få ett vansinnesutbrott och putta omkull gubben. Tur för honom så var det en annan person mellan oss. Efter det så lyssnade jag på arg musik hela vägen hem och hade armarna korsade och ögonbrynen demonstrativt rynkade(de har fastnat så nu).

Jag vägrar gå att laga mat i min trotsutbrott vilket visserligen bara kommer att sluta med att jag klockan elva i kväll gör ostmackor med Branston pickle och lök på. Mitt rum ser ut som mitt humör just nu och jag har inte hunnit tvätta håret sen i lördags. Så nu ska jag joba på det tillsammans med mitt löjliga(om än trivsamma) humör.

PS. Lite stelt är det ju att Alice läser min blogg ibland. Men det får du ta Alice! <3 

Standard onsdag

2010-09-23 | 20:42:53
I tisdags så träffade jag en svensk tjej i Clapham och tog några öl. Det var trevligt även om samtalet var ganska förutsägbart.

På onsdagen så kom Linnea till Hammersmith och mötte mig. Vi gick till min mycket billiga off licencebutik och satte oss sedan på min standard alkisbänk utanför primark och drack öl samt catchade up lite. Efter två öl så drog vi till The Windsor Castle i Notting Hill(där jag åt middag med Anna och Jules när de var här). Där träffade vi Linneas ragg som hon varit på dejt med dagen innan och hans kompisar. Senare drog vi alla såklart till Notting Hill arts club. Vi hann precis se ett rätt bra punkaktigt bands sista låt. Efter det och en snabb runda för att kolla läget så drog jag direkt till dansgolvet bara för att stöta på Johanna och hennes väninna. Jag dansade galet med dem alldeles för länge, det var bara så grovt bra musik att det inte gick att gå.  Linnea var dock förlorad redan första steget in på klubben med sitt ragg. Söta var de dock. Kom hem runt klockan 2-3 väldigt smidigt. Det tar bara ca. en kvart med buss därifrån hit. Något jag kommer att sakna om jag flyttar.


Linnea ser med fånigt leende på sin dejt <3

Linneas ragg ser fånigt på Linnea <3



Dyster dag

2010-09-20 | 00:59:39
En dag av besvikelse. Rödgröna är toast. SD kommer in i riksdagen. Cornelia och Frida har skaffat ett nytt rum så de har hoppat av lägenheten. Jag känner att den härliga valpeppsandan har bytts ut mot en tråkig dyster framtidstro, vill bara spola tillbaka klockan till när jag satt och kollade på en fin lägenhet i Clapham, kollade på slutdebatten... Var taggad på framtiden.
Är dessutom ganska irriterad på Jan Björklunds uttalande kring varför unga röstare i större utsträckning röstar på rödgröna sidan, vi kommer tydligen växa upp sen och bry oss mer om "ansvarsfulla frågor". Så kanske det blir.
PISS PÅ ALLT!

Brick Lane Music Festival

2010-09-19 | 16:32:22
Igår åkte jag till Alice och såg slutdebatten igen, åt soppa (pasta, buljong och frysta grönsaker, kokta) samt åt fikabrödet som jag tog med. Framåt kvällen så kom Josefin hem och vi införskaffade gin, öl och förfestade lite. Vi lyssnade på bra drum and base i vardagsrummet med några av deras house mates. Efter det så begav vi oss mot Brick Lane Music Festival, vi mötte upp Johanna i någon skum lägenhet där jag tillsist fick ett band för att kunna komma in vilket alla andra redan hade förutom jag. Alice och Josefin drog mot festivalen och jag och Johanna köpte öl på en off licence och satte oss ett tag innan vi började en lång vandrig i letan på musiken! Den fanns inte, inte gratis som utlovat i alla fall.

Jag fick en perfekt varmkorv i baguette med stekt lök, saltgurka, mayo och ketchup. Det gjorde min kväll. Det slutade med att jag och Johanna gick till henne och drack öl och lyssnade på musik till klockan fem. Hon bor med en annan svensk tjej som inte var där så jag fick ta hennes sovsäck att sova i. Inte helt fel faktiskt.

Nu ska jag fanemig ta tag i bostadsletandet och till middag ska jag äta pizza från pizza hut. Om jag inte tar mig i kragen och åker ner och träffar Linnea på Portobello market.








ISKALLT!!!

2010-09-18 | 12:10:17
DET ÄR TOLV JÄVLA GRADER HÄR! DAGS ATT DRA FRAM HÖSTJACKAN?? Mitt rum är svinkallt och jag har sovit med filt och täcke i natt. Nu har jag svårt att ta mig upp. Jag ska bada och värma på resterna av min tofuwok om de inte har möglat vid det här laget. När jag är klar och fräsch så ska jag köpa fikabröd och mjölk för att åka till Alice och Josefin där vi ska kolla på slutdebatten igen, med kaffe, mmm. Dessutom så anar jag att det kan bli lite lägenhetstittande.
Ikväll så ska vi på någon festival eller vad det nu är på Brick Lane, jag har inte riktigt fattat än men det blir kul tror jag!

Jobbdrink

2010-09-17 | 23:26:19
Igår så gick dagen på jobbet otroligt långsamt! Jag var så himla trött. På kvällen så skulle vi alla gå ut och ta en drink med Samantha (irländska tjejen jag jobbade med för en månad sen som fick ett fett jobb) Vi hamnade på All Bar One som vanligt. De har den mest otroligt goda kycklingburgaren på denna jord så det blev till att äta middag där också. Samtalet var riktigt torrt och jag var urtrött. Efter ett glas vin så drog italienaren hem, lite senare efter en cider drog australienaren hem vilket lämnade mig, Raj(chefen) och Samantha. Efter en lång halvtrevlig kväll så började vi alla tänka på refrängen. Det går bara inte att slappna av och ha kul med sin chef. Vi dumpade Raj vid tågstationen och på väg mot min busshållsplats och Sams lägenhet så valde vi att titta in på en club för att dansa. Det slutade med att vi var där 2 timmar. Vi drack kopiösa mängder corona och dansade konstant. Mycket kul.

Lagom nog så sov jag hos Sam som bara bor en fem minuters promenad från apoteket där jag jobbar. Hon hade en rosa leopardpyjamas och ögonmask, jag skrattade. Jag fick låna något som var som hämtat från ett slumber party från 80-talet. Jag skrattade lite till.

Nästa morgon behövde jag inte gå upp för än en halvtimme innan jag började så halv tio. Trots den korta vägen så skjutsade Sam mig till jobbet efter frukostupphämtning på starbucks. Första timmen på jobbet var tortyr, inte för att jag var så bakis(lyckades mirakulöst slippa det) men för att jag var så trött och svag. Sen kom jag in i någon slags zon där att jag bara jobbade på, dagen gick snabbt. På vägen hem blev jag dock totalt slut och deppig. Kom hem åt mat och färsk ingefära(love it!) samt kollade på slutdebatten på SVT PLAY. Nu mår jag superbra! Jag ligger under min mysiga filt och lyssnar på Devendra Banhart.




Arts club, glory

2010-09-17 | 23:02:58
I onsdag så träffade jag Linnea som äntligen kommit hem! Vi sågs hemma hos hennes danska vän Helle borta i nordväst. Vi drack öl, lyssnade på musik och pratade om mördarsniglar (de bor tillsammans med möss i Helles hus), gooos! När tiden var inne så åkte vi till Notting Hill arts club. På vägen köpte jag en stor påse med popcorn så det blev galet med popcornkrig. Arts club var packat och musiken var fantastisk! Jag kom hem runt två, på något sett så lyckades jag bli riktigt full på väldigt lite alkohol. Att gå upp klockan 8 och jobba var halvkul.

 

 


Lyssnar på Imperiet. Det känns bra.

2010-09-12 | 22:22:00
Jag är totalt slut. Har jobbat 11 och en halv timme idag, varav fyra timmar var tungt kroppsarbete. Har stått upp hela dagen. Det har dock varit helt okej. Jag föredrar verkligen att jobba med livfulla intressanta människor i min närhet samt med kläder jämntemot döda stämningen i apoteket.

Jag har börjat få grov bakisångest så börjar känna att jag inte tänker dricka mer. Hela dagen efter är förstörd, igår tillexempel. Dock är det nog bara tillfälligt, med ångesten alltså.

Har glömt nämna att jag slagit av klacken på min sko (snubblade i en trappa men skadade mig inte) så imorgon så måste jag välja mellan att jobba med rosa/guld-skor eller svarta hm-skor som är av på mitten i sulan... Tills jag fått mina lagade. Min chef är apotekaren imorn så det blir definitivt hm-skorna.

Furthermore så har Johanna Bysell flyttat hit. För er som vet vem det är. Lite oväntat måste jag säga. Isabelle flyttar dessutom hit om en månad och Linnea kom tillbaka igår.

Det går sådär med boendet eftersom att Alice plötsligt inte vill längre så nu är det bara jag och Josefin som är på idén. Vilket inte är tillräckligt.  

Varför har jag inte lyssnat på Imperiet på så länge??? Så otroligt bra!

Fredag, slutet på en era?

2010-09-11 | 19:44:04
På fredagen så kom jag hem från jobbet, åt varma mackor, badade och försökte sova en stund innan jag åkte till Clapham där jag mötte Alice. Vi köpte öl på en off licence och satte oss på en trappa och planerade framtiden. Såhär ser den ut från trappans perspektiv: Först är vi här ett tag sen trollar vi fram pengar och åker ner och jobbar svart i Australien, surfar och njuter. Sedan i sommar så åker vi till island och blir fåraherdar på hästrygg i fyra månader hos Alice släktingar. Efter det blir det till att bo i Barcelona ett tag.

Hur som helst så mötte vi snart upp Josefin och Marie-Claire och drog till en pub som var tråkig. Josefin och MC åkte hem till MC, jag och Alice åkte till henne där soppa serverades. På vägen hem så skulle jag bära Alice på ryggen för hon var så trött, när det blev för tungt så tänkte jag sätta ner henne- i en papperskorg. Inte en av mina smartaste idéer. Det resulterade i en krossad Alice. Nu när vi bara var två i sängen så lyckades jag äntligen sova. Gott.

Idag har vi vandrat runt i Victoria park efter att Josefin återanslutit, ätit pita med hummus och tagit en kaffe på en mysig uteservering och pratat politik då jag plötsligt blev informerad(felinformerad) om att idag skulle vara sista dagen jag kan rösta. Jag panikåkte till ambassaden som var stängd. Sista dagen är på tisdag så det var bra att jag blev väckt ur min ovisshet i alla fall.







Islandic airwaves

2010-09-11 | 19:21:47
I torsdags så gick jag ju trots min trötthet ut och åkte till Hoxton square för att se en konsert som var SÅ JÄVLA BRA! Riktigt glad att jag åkte även om det var ruttet att jobba dagen efteråt med dubbla tröttheten.

Det var ett isländskt band som jag verkligen gillade, riktigt bra drag på publiken också. Jag sov hos Alice och Josefin. Sov inte bra alls. Gjorde en miss dagen efter och köpte torra low fat kex till att äta som frukost på tunnelbanan till jobbet. Inte mättande för fem öre!