Bostadlivpengarvänskapkärlekskris

2010-10-31 | 21:30:49
Jag tycker att det är ganska överaskande att jag inte har brutit ihop eller något utan fortfarande är glad och trivs med livet. JA lite jobbigt är ju saker och ting, speciellt när mitt internet tog slut och mitt kontokort inte fungerade vilket fick mig att tro att bredbandsbolaget hade dragit alla mina pengar från kontot för de timmar jag använt utanför min budget. Enligt min bank när jag loggar in så har de inte gjort det. Dock står det inte något alls om att de dragit något vilket bolaget redan sagt att de har så det är ju lite skumt. Nu har jag köpt lite extra bredband bara för idag så att de inte drar (mer?) pengar. Månadsgrejen drar igång den 4de.

Jag jobbade extra idag. Får tio pund i timmen rätt i handen på söndagar så tjänade 50 pund för att i princip inte göra något alls, väldigt lugnt. Imorgon så kommer Karen (apotekare som jobbar tre dagar i veckan och är najs) tillbaka från Afrika så det ska bli skönt att slippa jobba med min chef vilket jag gjort i två veckor nu, sådan stressfaktor bara, något jag verkligen inte behöver fler av just nu. Jag ska ta med min dator till jobbet nu varje dag så att jag kan ringa på lägenheter under lunchrasten och Allan kommer på tisdag och hon kommer att kunna leta 24/7 vilket ger mig lite framtidshopp.
Jag både längtar efter och fasar slutet på de här två veckorna. Då vet jag i alla fall. Nu har jag ingen aning om jag kommer att sluta på vandrarhem, flatshare, lägenhet eller i Sverige. Jag vill inte åka hem även om att spela Halo och äta mammas mat är något jag hellre gör än att leta lägenhet och oroa mig. Jag har inget att göra i Sverige. Knappt någon är kvar där i spökstaden. Jag saknar dock att ha människor jag litar på i min närhet, känner mig vilsen i mina relationer här och bara konstant illamående av alla saker som ligger olösta och gnager i bakhuvudet.
Det är svårt att förklara så många händelser och känslor som virrar runt i mitt huvud just nu men om jag ska vara lagom kryptisk så sammanfattar jag det hela till att: Om bara alla brydde sig om mig när de ska köpa ödlor så hade livet varit så mycket bättre.

2 veckor kvar

2010-10-30 | 17:08:12
Två veckor kvar tills jag måste flytta och jag har inte sett en enda lägenhet.

Fan.



Update

2010-10-29 | 20:17:04
Min förkylning har inte blivit bättre men jag känner mig i alla fall starkare och har mer energi. Idag fick jag äntligen mod till mig och berättade för Doris om fläcken jag har gjort på mattan... Hon blev inte så glad men kölhalade mig i alla fall inte. Vad jag har lärt mig nu i London är att man ska ta tag i saker direkt! Ju längre man skjuter på det desto värre blir det, speciellt med fläckar på mattor.
Ikväll så ska jag träffa Issa och gå på förfest hos hennes kompis. Eventuellt så kommer Alice och Jossi med men de bor så långt bort att de kanske inte hinner dit. Efteråt så vet jag inte riktigt om jag ska med Issa till klubben hon är inkastare på, där jag eventuellt inte ens kommer in. Eller om jag ska dra på vanliga köret på någon hrmm "alternativ" klubb.
Kameran krånglar så jag vet inte om det blir fler bilder men nu ska jag i alla fall börja blogga igen eftersom att jag har stigit upp från dödsbädden och börjat leva igen!

Nu är det slut för förkylningen!

2010-10-23 | 20:10:36
Jag har nu bestämt att jag inte sjuk längre! Orkar inte "ta det lugnt" längre! Idag så gick jag upp relativt tidigt, tvättade, badade och städade kylen och sådana duktiga saker.. Letade lägenhet också. Sen åkte jag ner till Portobello market och drack kaffe, åt falafel och promenerade med Linnea. Det var riktigt idylliskt måste jag säga. Underbart vackert höstväder mysigt sällskap och MINA FANTASTISKA NYA SKOR!!!!! Jag köpte ett par skor a la ugg stil fast med inbyggd träningsmekanism (tränar rumpan med 33 % extra när man går och man får bättre hållning) på jobbet igår, fick typ 50% rabatt för att jag kan ha dem på jobbet. Men inte nog med det dessutom så är de otroligt sköna och varma! Vi gick runt i några timmar och jag fick inte ont i ryggen som jag brukar få!
.
Ikväll så ska jag på födelsedags/halloweenfest hos Sara och tänker klä ut mig till fransman... Jag tänker ha kul och skita i min tråkiga förkylning. Blir jag värre så tänker jag banne mig gå till läkaren och kräva pencillin för det börjar bli löjligt. Jag har inte tid med sjukdom! Nu lyssnar jag på soundtracket till Hair så är riktigt jäkla taggad! Nu kör vi!

En liten lägenhet bara, tack

2010-10-21 | 20:53:11
Okej, lägenhetssituationen har nått en ny nivå av stress och ångest. Känns fantastiskt bra! Nu vill inte Alice och Jossi leta lägenhet längre. De orkar inte stressa igenom processen och har heller inte någon lust att leta. Jag har ju dock inte heller någon lust att "stressa" igenom processen men när vi snackade om att flytta ihop så var deras utgångspunkt att de inte tänkte börja leta förän jag sagt upp mitt rum. Så nu så har jag lite av ett stressmoment på halsen i alla fall. Oh well, allting löser ju sig!
.
En läxa jag har lärt mig från detta är att saker och ting kan inte förlitas på att man verkligen vill något. Jag visste redan från början att det var en dum jävla idé att börja leta lägenhet med dessa personer eftersom jag inte hade någon tillit what so ever till deras uppstyrdhet. Men eftersom att jag verkligen ville och verkligen skulle tycka att det var fantastiskt mysigt att bo ihop med dem så blundade jag för de förnuftiga tankar som gav mig röd flagg för hela situationen och kastade mig in i alla fall. Tråkigt är det att det antagligen kommer att kosta oss vår vänskap.

Hemmakväll

2010-10-17 | 13:01:43
Igår så gick vandrade jag runt på Portobello road, köpte en fantastisk falafel, köpte en present till Linnea, en mössa till mig och en våffla på det. Det var jättefint väder och riktigt skönt att bara gå runt själv. Runt klockan fem på kvällen(!) så vaknade Issa och vi tog en kaffe i South Kensington där de bor för tillfället. Sen gick vi hem till dem och kollade på en film och åt chips.

En tuta, at last!

2010-10-16 | 13:23:31
Igår så gick jag hela dagen runt som en zombie på jobbet. Totalt död av min förkylning och tempot den här veckan. Frös hela dagen eftersom att min chef insisterar på att ha dörren öppen trots iskylan utomhus och vägrar skruva upp värmen. När jag kom hem däckade jag i sängen efter lite micromat. Jag var totalt övertygad om att jag skulle stanna hemma men sen hörde Alice av sig och sa att jag visst borde komma på en av deras house mates spelning. Det tyckte jag också så bytte mjukisarna mot jeans och drog iväg. Stället var riktigt najs, riktigt cool atmosfär och det var härligt att träffa Jolice som jag inte sett på en vecka. Vi dansade och röjde till två band som spelade. Mary-? som är en annan house mate och tillsammans med han i bandet gav ut roliga tutor som jag har velat ha sen en kille på dagis fick en men inte jag. Runt ett-tiden så drog vi alla hemåt. Skönt att inte ha en två timmars bussresa hem.. bara en timme och inga byten. Var hemma vid två, hur skönt som helst att få sova ordentligt efter utgång.
Imorse vaknade jag och fick värsta ångesten och trodde att min väckarklocka skulle ringa inom sekunder (jag har börjat vakna en minut innan mitt alarm varje morgon). Jag kollade på klockan och började sätta mig upp när jag insåg att det är LÖRDAG! Somnade om och drömde underbara drömmar till exempel att jag var tillsammans hemligt med en svinsnygg prins och det var en stor kungaparadfest, värsta äventyret!

Metronomy

2010-10-16 | 13:08:14
I torsdags så gick jag och Thibault på en konsert i Barbican på ett museum/konserthall. Det var ett electroband som heter Metronomy, riktigt bra. De spelade i anslutning till cyckelfestivalen så det började med ett dj-set till kortfilmer med cycklar som tema t.ex. en där galningar cycklade kors och tvärs i trafiken i NY, in i människor, in i bilar etc. Rätt sjukt. Efter det så hade de ett set med hela bandet och efter ett tag så reste sig alla och dansade. Tyvärr så var jag totalt utmattad av min förkylning och arbetsdag så jag kunde inte njuta. Efteråt så stod vi i baren och pratade samt lyssnade på ett annat band som spelade där.

Slow down

2010-10-13 | 22:25:03
Idag skulle jag träffa Issa och co för att dra på Arts club men jag orkar bara inte. Behöver ta det lugnt ett tag, har gått och blivit förkyld och vill sova. Idag skulle Jolice gå på två visningar! Ingen av de lägenhetsansvariga dök upp! Så de åkte alltså hela vägen ut till de olika områdena i onödan. Visserligen fick de en chans att se hur områdena var, deras slutsats var att varken det ena eller andra var någon höjdare. Känns sådär. Jag vill bara få den här flytten avklarad nu.
Mitt hår är så himla torrt i topparna nu att det så gott som skriker efter en klippning. Ska försöka ordna så att Alice kompis som är frisörstudent kan klippa mig billigt. Det enda är att det lär ta timmar att klippas men det får man ta.
Crystal Castles var slutsålt för redan två veckor sen meddelade Or mig om. Hur klantig får man vara. Inte som att jag gråter blod men i alla fall.

The common babies don't say mabies

2010-10-13 | 22:05:50
Igår så träffade jag Or igen. Vi åt pizza och drack öl sen gick vi till en pub som visade sig vara en gay bar, lite lustigt med tanke på att jag trodde att han var gay när jag först träffade honom. Där var det ett popquiz som vi var med på, mycket mysigt och avslappnat.

Lite weird att dejta två killar på två dagar och jag måste säga att jag gillar dem båda. Lite komplicerat. Båda har helt olika element som jag gillar. Sofistikerad vs. lekfull, passionerad vs. entasuastisk, seriös vs. lättsam, fransman vs. israel, ung vs. äldre and the list goes on. Imorgon så ska jag gå på en spelning Med Tibault så vi får se hur situationen utvecklas.

Le châtaeu dy passion...

2010-10-13 | 21:59:04
I måndags så träffade jag Tibault, en fransmanen jag träffade på Of Montreal i Embankment... Ja Embankment igen och ja samma vinbar som alltid. Det var jättetrevligt. Intressanta konversationer. Mysig stämning etc. etc.  

Snabbt kort!

2010-10-13 | 00:37:34
Livet ler. Två bra dejter i rad. Gratis kaffe och halva priset på lunch på brödaffären utanför mitt jobb av någon trevlig anledning! Issa är här. Min passion för musik är tillbaka och stark som den inte varit på länge! <3<3 Bilder kommer inom snart,så fort jag har en lugn stund!

Mysig dag

2010-10-10 | 19:49:36
Idag skulle jag till Jolice men det blev inställt. Jag kände inte att jag ville sitta hemma och sega idag när det var så grovt bra väder så jag tog bussen mot Hyde park för att mysa lite i solen med kaffe. Det blev istället så att jag mötte upp Isabelle, Maricka och deras room mate som jag inte minns namnet på. De bor på ett vandrarhem i Kensington så vi sågs på ett fik där och sen gick vi upp till Kensington gardens och gick på lite promenad tills vi bara satte oss i solen och hade det bra. Inte förens jag träffade Issa insåg jag hur mycket jag saknat henne och hur skönt det är att ha en stabil vän att umgås med. Jag menar Alice, Linnea och co. är vänner men man vet inte var man har varandra på samma sätt som någon man känt i flera år.
Egentligen var tanken att jag skulle möta upp Or på brick lane efter parken men det blev lite sent så jag hoppade av det. En annan trevlig grej som hände var att den snygga fransmannen jag träffade på Of Montreal i onsdags hörde av sig och vill gå på dejt i veckan. Så som det ser ut nu så har jag en kul vecka att se fram emot. Imorn ska jag nog gå och dricka vin med fransmannen, tisdag tänkte jag fråga om Or vill se Gainsbourg med mig på bio, onsdag så blir det Arts club med alla som vill hänga på, torsdag så ska man väl landa inför Crystal Castles som spelar på fredag. Najs! Sen om allt blir av får vi se men hälften lär väl inträffa och det räcker gott och väl.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder från dag. Tråkigt för det var så otroligt vackert i parken.

Buss är kul att åka

2010-10-10 | 13:10:58
Igår åkte jag till Marie-Claire. Det var en massa Holländska människor där. Mycket fint och mysig stämning, mingel. Sen skulle alla till Minestry of sound men vi ville inte betala 15 pund så vi åkte till Old street. Jävla piss Old street. När vi kom dit efter typ en timmes bussfärd så bestämde Alice och Jossi att de skulle åka hem och Linnea försvann med någon kille vilket innebar att jag hade åkt en timme i fel riktning bara för att konstatera att det inte är kul i pissOld Street om man inte vet var man ska eller är redo att betala inträde. Det är två nätter i rad nu som jag åker åt fel håll bara för att fatta att jag ska åka tillbaka så fort jag går av bussen. Extremt irriterande. Det är ju inte direkt Jolice (Alice och Jossi) fel även om jag tar ut min frustration på dem. Jag förstår att de gärna kan åka hem eftersom de ändå bor runt hörnet. Visst känns det lite som att jag håller dem sällskap på deras hemväg ovetandes om att så är fallet men faktum är ju att jag måste ta ansvar för min egen kväll. Så från och med nu, så fort jag hör Old street så ska jag ta första bästa buss hem.
Hur som helst så stannade jag utanför baren som de inte ville gå in på och gick in i alla fall själv för någon kille kände vakten och hade förbarmande över mig. Dansade ett litet tag innan jag gick ut och åt upp folk jag träffades fyllekäk. Pizza, kebab och pommes. Tack! Jag lånade en killes basker med löftet att jag ska ge tillbaka den när han tar ut mig på dejt. Gratis basker. Tack!
Är idag bakis för första gången på typ tre månader. Visste väl att det skulle komma tillbaka. Jävla cider och champagne. Nästa gång blir det tillbaka till gamla hederliga ölen! Nu ska jag äta resten av min underbara ost jag köpte igår. Mums.
Under dagen så ska jag åka och träffa Jolice och gå i park, och bli bjuden på lasange om jag inte har förargat dem allt för mycket med min grumpyness.

Senaste nytt

2010-10-09 | 20:39:24
Sorry för dålig uppdatering (Anna). Igår så förade jag ensam hemma innan jag åkte till Camden där jag träffade Or. Or är en israelisk kille jag träffade på Of Montreal-spelningen, jag var övertygad om att han var gay men det var han inte och nu vet jag inte om jag kanske gillar honom.. Även Josefin och Alice kom dit och vi gick alla fyra till KOKO. Ganska snart så tröttnade Alice och Jossi och ville dra vidare till Old street. Det slutade med att vi satt i någon innegård och berättade sagor. Sen åkte alla hem. Det tog mig 1,5 timme som vanligt. Jag var den enda onyktra och allt var bara helt off i slutet på kvällen. Jag kände bara för att gräva ner mig i sängen och vara ensam. Vilket jag gjorde klockan 5 när jag kom hem tills klockan ett i morse.
Idag har jag varit på ett ganska dåligt humör, ringt på lägenheter. Alla är tagna. Tillslut åkte jag dock och mötte Linnea i Kensinton och då blev jag glad igen. Jag köpte en laddare till min kamera och sen gick vi in på Whole foods och kollade på all härlig mat. Jag köpte en supergod ost och lite vindruvor som jag hat ätit nu med rostat bröd och Branston pickle.
Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Har sagt att jag ska hem till Marie-Claire på fördrinkar och förra gången så ställde jag in i sista minuten så det vill jag inte göra igen. Men Or ringde och sa att Noah And The Wales spelar ikväll vid Old street. Jag gillar verkligen dem och vill gärna träffa Or. Sen vill jag träffa Isabelle som flyttat hit nu också och se deras nya lägenhet.
What to doooo?