Bank holliday

2010-08-30 | 22:27:53

Idag är det bankholiday, vilket är en av flera måndagar då de flesta människor är lediga. Denna bank holliday så hålls alltid en stor karneval i Notting Hill. Massa karibiska människor, musik, mat och parader! Reggae för hela slanten och var och varannan människa verkade ha en joint i handen trots att det var översvämmat med poliser överallt. Jag var rätt trött efter gårdagen och väldigt hungrig när vi anlände. Perfekt nog så stog Hare Krishna på vägen till karnevalområdet och gav ut gratis mat, vegetarisk indisk ljuvlig gryta och lassie-smakande frusen yogurt. Tack!

När vi blivit rätt trötta på allt så drog vi ner till Kensington Gardens och satt ett tag  men det blev alldeles för kallt snabbt.









Bank holliday

2010-08-30 | 21:52:35

Igår så var det halvkul att gå upp klockan 7.30 för att åka och jobba på en söndag. När jag väl var på gång så var det dock helt okej. Dagen gick snabbt trots att jag jobbade i 11 timmar i sträck. Det var väldigt förvirrande när flera ville köpa samntidigt och man skulle komma ihåg exakt vilken stil, storlek, färg m.m. T-shirtarna man sålt hade och skriva upp det. Jag gjorde några misstag. Det blir spännande att se hur det går nästa söndag när jag jobbar utan Sebastian.

Efter den långa dagen som trevligt nog innehöll gratis mat och kaffe så gick jag direkt till Alice gamla flatmates på förfest. Det lyssnades på bra musik(speciellt när jag var DJ:n) och var lika trevligt som man kan önska på en förfest. Efter så gick vi ut i närheten på en klubb, råkade vara en fetish/burlesk-kväll spännande nog. Där inne träffade jag Sebastian vars kompis hade framträdit(burleskdanserska). Det dansades och pratades. När vi fått nog så drog jag, Alice och hennes nyanlända roommate hem till dem och sov alla tre i sängen. Fungerade bättre än väntat.








Pengar

2010-08-28 | 19:24:17

Nu har jag ju som sagt ca. 150 pund att leva på i 19 dagar. Därför så ska jag jobba extra tre söndagar i rad 8.30-19.30 på Old Spitfield Market på Sebastians T-shirtsstånd. Jag får 50 pund i handen per gång plus eventuell provision. Jag börjar imorgon. Dessutom så har jag lovat till mig kaffe munkar och en T-shirt på det. Vi får se hur jag gillar att gå upp 6 imorn...


Billig kväll

2010-08-28 | 18:52:51

Igår så åkte jag och hämtade kameran på KOKO innan jag mötte Alice på Liverpool street. Jag hade precis insett att jag bara har 150 pund att leva på i 20 dagar så jag köpte öl i förväg och Alice drack på jobbet (bartender) så när vi sågs var vi good to go! Vi vandrade till Brick Lane där vi tittade in på lite olika pubar(utan att köpa något). Vi bjöds på chokladfyllda croasanter av två italienare som jag fick chansen att utnyttja mina italienskaskills på. Behöver jag säga att de var imponerade av min standardfras "La segreteria é il primo piano"? Vi drog på en klubb på Old street där vi dansade ett tag sen till en annan där vi dansade lite till.

Tillslut så tänkte vi att vi skulle hitta en "Off licence", köpa lite vin och dra hem till henne och lyssna på musik. I stället hittade vi ett gäng killar på cycklar som vi fick skjuts av till en biljardhall. Fantastiskt att få sitta på en cyckel igen. Jag har saknat det så! Tyvärr så stängde biljardhallen precis när vi kom fram. Alice fick ett snyggt ragg (se bilder) och vi gick alla till en sopprestaurang och åt. Eller rättare sagt de gick och jag cycklade(Råkade också cyckla in i två biffiga svarta dörrvakter(två gånger)!

När vi lämnat dem så köpte vi vårt vin och åkte till Alice, musiken och vinet fick konsumeras på bussen för när vi kom hem runt klockan 6 så somnade vi ganska direkt.



















Glasögon, jag säger bara:

2010-08-28 | 17:39:51


Går inte att leva utan

2010-08-26 | 23:45:55
Väska 26/08/10 22.46 innehåll:

tom flaska

cuprofen

ibuprofen

papper från en cheeseburgare

kupong på starbucks

en lök, röd

asorterade jellybeans, håriga

tändstickor

gristärningar

solglasögon

krämprover

1 deciliter blandad mix av grus, sand, tobak och lökskal

2 dagar kvar till fashion disaster

2010-08-26 | 21:01:40
Jag tittade in på specsavers och testade glasögonsmodellen jag beställt och de var inte så smickrande som jag mindes.. skit!

Jag såg rätt nördig ut.

Det är jätteregnigt här och kallt. Mina fötter är kalla och blöta efter promenaden hem. Men det blir vad man gör det till så nu har jag en linssoppa på spisen och lyssnar på mysig musik. Det gör det hela bättre.

Trött trött trött

2010-08-25 | 20:34:02
Åh jag är så trött!!!!!! Igår så åkte jag och Alice och såg Anders band spela på en pub i Camden. Giget var rätt kort så kvällen bestod främst i snack och öl. Jag hade mycket trevligt. Efteråt så tänkte jag att det skulle vara smartast att sova hos Alice så jag skulle slippa sitta på en buss själv i en och en halv timme, somna och åka för långt. Det tog rätt bra med tid att ta sig dit också, kanske för att vi stannade för KFC vilket jag bittert ångrade direkt. Vi lyssnade på musik och jag halvsov hela vägen hem. Som belöning fanns där dock två små söta kattungar!

Morgonen var sådär halvkul. Ingen affär tog kort där borta i gettot så jag fick ingen mat förens jag nästan kommit fram till jobbet och den bestod bara av miniriskakor och mentos. Efter en lång dag på jobbet och en iskall hemfärd är jag redo för att mamma ska komma hit och laga varma mackor till mig som jag kan äta i sängen framför TV:n!  

Jag har berkligen börjjat känna att min syn är outhärdligt suddig nu! Jag har så mycket tro på glasögonen att jag tror att de kommer att förändra mitt liv! Vi får se hur bra de kan leva upp till de förväntningarna om tre olidliga dagar.

Antik, randigt

2010-08-23 | 21:59:32
Idag har jag varit duktig och lagat mat, bönsallad med stekt hallomi och paprikahummus. Gott! Mitt hår är väldigt randigt. Börjar dock vänja mig lite även om det blir hatt imorgon. Jag ser på ett antikprogram som heter Antique master. Det är en handfull män som tävlar i olika grenar som har med antika prylar att göra. Det är riktigt roligt, främst på grund av den dramatiska musiken och dramatiska kommentatören som gör det hela lite komiskt. För hur dramatiskt man än säger "Brian has dated the spoon as a 1865 piece!" så är det fortfarande bara en sked.. Av någon anleding så finner jag dock dessa antikprogram mycket underhållande. Rent tekniskt så borde jag inte vara intresserad av skedar och porslin etc. men det är ju kul i alla fall.

Nu vill jag bara ha mina glasögon! Allt är så suddigt i affären! Nu när jag vet om det så är det olidligt!

Lördag-söndag

2010-08-22 | 23:34:59
Igår efter ögontestet så var jag inne i stan och köpte present till Ebba samt hårfärg som jag har i håret nu. Det blir blonda slingor(förhoppningsvis inte orangea!) Lite jobbigt dock är att jag ska skölja ut det om en kvart och nu har någon just hällt upp ett bad så det blir ju lite krångligt. Jag måste helt enkelt låna Doris badrum så att inte mitt hår ramlar av. Tror hon skulle förstå.

I alla fall, efter att ha åkt hem på en proppfylld tunnelbana där jag svettades mer än jag någonsin gjort tidigare, gjorde jag mig iordning och åkte in till Shoreditch där jag träffade Alice samt några svenskar. Vi spelade lite dart och skramlade ihop lite mynt till jukeboxen innan vi vandrade ut mot okänd destination. Vi hamnade på ett riktigt schysst ställe på Old street där det var en massa flummigt sköna typer som dansade till någon slags 60-talsmusik/ jazz/pop. De hade en väldigt fin enorm innegård med prunkande växter som hängde ner över borden. När vi lämnade stället så tappade jag och Alice bort de andra. Vi köpte lite mat och sedan åkte vi hem till henne där det skulle vara fest men när vi väl var framme runt 4 så hade alla gått och lagt sig.

Efter att ha däckat ett tag på en kudde och filt på baksidan där vi åt svingoda lökringar så gick vi och la oss.

Nästa dag gled vi bara runt, åt och låg i en park hela dagen. En park som hade abnormt många enorma skator som trampade omkring obehagligt. Lite domedagsvarning över det hela.

Nu är mitt hår orange. Prima

Oj då

2010-08-21 | 21:25:54
Idag har jag påminnts om hur lite vänner jag faktiskt har kvar här. När jag kom hit igen efter Sverige och många precis hade åkt hem så lärde jag känna Alice. Hängde också med Sara och Sebastian och jobbfolk, det stillade min lust att lära känna nya människor. Nu får jag känna av den situation som min lathet satt mig i, eftersom jag inte har orkat anstränga mig för att återupprätta mitt sociala liv utan bara har glidit på de få jag redan känner. Nu när de är upptagna på annat håll så blev jag plötsligt väldigt ensam.

Jag gjorde ett ryck och mejlade en massa nya svenskar så nu är det bara att börja träffa folk för fikor, öl etc. för att sålla ut de man trivs med och man inte trivs med. De man får kontakt med och de man inte får kontakt med. De man har gemensamma mål med samt de man inte har gemensamma mål med. One more time!

Glasögon, kamera

2010-08-21 | 20:01:24
Idag lyckades jag få en ögonundersökningstid, mycket riktigt så var jag närsynt. Inte sådär grovt men hon visade hur mycket bättre jag skulle se med glasögonen och det vad stor skillnad för mig. Mina glasögon är klara om en vecka! Jag ser faktiskt fram emot det, ska bli kul att se hur mycket skönare det kommer att vara när jag är ute och så i verkliga livet(inte bara när jag läser bokstäver på en skärm). Hela kalaset gick på ca. 100 pund, teset och brillorna med extra datorstrålningsskydd i glaset.

Kameran har det nu skickats en bild på till mig så det skulle ju inte vara några problem för mig att ta den.. men jag vet bara inte om jag klarar av det. Har för mycket moral inpräntat i huvudet. Tänker att det skulle ge dåligt karma etc. åt andra sidan så har ingen annan hört av sig om kameran på en vecka till dem så det finns ju ingen mening med att den ska ligga där och ruttna...

Glasögon?

2010-08-19 | 21:14:42
Jag tror jag är närsynt! Idag på jobbet när jag skulle stava Aqueous cream så kollade jag på själva förpackningen som stog på en hylla ca. 4 meter bort och kunde inte urskilja bokstäverna. Jag frågade min kollega om hon kunde det, vilket hon kunde. Då började jag inse mer och mer att saker på långt håll är suddiga. Men det är visserligen inte som att sakerna är suddiga utan mer som att mina ögon är det när jag kollar på något långt borta.. och så gör det ont att fokusera, mina ögon tåras om jag försöker för hårt.

Nu har jag bokat ett syntest på tisdag efter jobbet men det är knappt så att jag vill vänta! Tänk om jag måste skaffa glasögon!! Jag ser ut som ett miffo i dem. Tur dock att jag upptäcker (om det nu är så) att jag har synfel när det anses snyggt att ha glasögon och att man slipper de små fula som får en att se korsögd ut, i alla fall mig.

Halva veckan

2010-08-18 | 20:34:11
Ikväll ska jag till gamla goda vinbaren i Embankment med Alice. Dock är jag bara så trööött och jag har så hiiimla torr mun att jag dör, tror att jag har en förkylning på G. Fy inte igen! Nu ska jag mata katten och dra! Kram till er alla!


1

2010-08-18 | 00:15:09
Nu har jag sökt jobb som Junior copywright assistant på ett musikföretag. Kan vara ett steg i rätt riktning!